Top 5 voor een Creatieve boost voor jouw Virtueel Teamoverleg

Geen grapjes meer bij de koffiemachine, geen hartelijke hand op de eerste werkdag na een lange vakantie. Het werken op afstand is anders. Maar online mag de sfeer niet ontbreken en moet ruimte zijn voor gezelligheid. Organisaties zetten de afgelopen tijd tal van creatieve vormen in om juist die sociale verbondenheid te behouden.

We hebben een Top 5 lijstje gemaakt ter inspiratie voor het najaar!

 

1. Capture the Change

Zet het virtuele whiteboard Mural in om samen te komen tot een top 3 van veranderingen waar je aan vast wilt houden als team of die je juist nu gaat versnellen. Zie mural.co voor alle mogelijkheden met deze eenvoudige, creatieve tool.

 

2. Kennis blijven delen

Om ervoor te zorgen dat onderling de kennisuitwisseling niet stilvalt door de afstand, is het belangrijk om kennis te blijven delen met elkaar. Laat elke maand een ander teamlid een kennisquiz organiseren tijdens je teamoverleg, over de opgedane inzichten binnen zijn of haar expertise. Een kennisquiz kan heel eenvoudig via kahoot.it of mentimeter.com.

 

3. Team Challenge

Formuleer met je team ludieke Maand Team Challenges voor de sociale verbinding en om de funfactor erin te houden. Bijvoorbeeld iedereen krijgt een fietschallenge. Ga de challenge onderling aan wie de meeste kilometers heeft aan het einde van de maand. En vergeet niet de spirit erin te houden door wekelijks de scores bij te houden!

 

4. What is your Favorite Lunch?

Iedereen ontvangt thuis een supermarkt bon om zijn favoriete lunch te halen. Plan een ‘Virtual Montly Favorite Lunch’. Leuk om te zien wat iedereen zijn favoriete lunch is.

 

5. Wheel to Decide

Zet een Wheel to Decide in tijdens een teammeeting om op een hele eenvoudige manier de namen van je teamleden op het rad te laten spinnen en de beurt door te geven. Geeft net wat extra dynamiek aan je meeting!