Online Masterclass
Diversiteit en Inclusie in Leiderschap

De verschillen effectief maken voor blije klanten en medewerkers

Een divers team kent volop variatie in gender, kleur, afkomst, leeftijd, opleiding etc. Een inclusief team omarmt de verschillen en benut het potentieel dat dit biedt. Onze klantgerichtheid, innovatiekracht, prestaties en medewerkers varen er wel bij. Inclusieve organisaties zijn dan ook aantoonbaar succesvoller.

Omdat het belangrijk is dat D&I tot in alle haarvaten van de organisatie aanwezig is, is het bij uitstek een leiderschapsthema. En hoewel het thema groots en veelomvattend kan lijken, zit het succes nu ook juist in herkenbare zaken zoals je voorbeeldrol, met wie en hoe je communiceert en hoe je tot besluitvorming komt.

In deze Masterclass willen we je aan het denken zetten, inspireren en tools bieden om van inclusief leiderschap echt werk te maken.

Thema’s die aan bod komen tijdens de Masterclass:

  • Scherp stellen op de begrippen Diversiteit en Inclusie (o.a. met foto’s, audio en film)

  • Onbewuste (voor)oordelen (bias) zijn menselijk; hoe ga je ermee om?

  • De valkuilen bij D&I

  • Van quick win naar inclusief leiderschap

  • Wat vraagt inclusieve communicatie van ons?

  • Hoe kom je tot inclusieve besluitvorming?

Diversiteit en inclusie

Praktische informatie

De masterclass vindt online plaats via het beveiligde videoprogramma Zoom.

Datum en tijd:

  • Vrijdag 4 oktober 2024, 10:00 – 11:30 uur

Voorafgaand ontvang je een digitale intake om zo het programma optimaal aan te laten sluiten op jouw vraagstukken.

Na afloop ontvang je de hand-outs en checklists van de Masterclass. Hiermee heb je een handig naslagwerk voor het toepassen van al het geleerde in de praktijk.

Inschrijven

Deze Masterclass is exclusief voor leidinggevenden en HR/ L&D Professionals (niet voor zzp’ers). Per organisatie is er ruimte voor max. 2 deelnemers.

    Door hieronder op inschrijven te klikken, geef je toestemming aan MAEK Academie om de hierboven ingediende persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken om je van de gevraagde inhoud te voorzien (zie ook ons Privacybeleid).