3 Tips voor een hybride werkcultuur

MAEK Academie begeleidt diverse organisaties in de transitie naar een hybride werkcultuur. Dit doen we o.a. met onze Hybride Werken Scan en het Hybride Werken Teamtraject.

Deze tips helpen je in dit proces

Tip 1: Plan transitie tijd in

Het is ontzettend belangrijk om transitietijd in te plannen om met elkaar in dialoog te gaan hoe we hybride werken willen vormgeven. En niet alleen de dialoog in het leidinggevend kader, maar juist ook met de mensen uit de teams, zodat zij zich gehoord en mede-eigenaar voelen van de nieuwe manier van werken.

Tip 2: Voer de juiste dialoog

Hierbij is het belangrijk om de dialoog te voeren over de gewenste hybride cultuur, met dialoogvragen als:

  • Wat zijn de drijvende waarden in onze manier van samenwerken?
  • Hoe is onze organisatie- of teamcultuur en waar willen we naar toe? Wat vinden we belangrijk?
  • Welk gedrag verwachten we van onze mensen?

En de dialoog over de gewenste hybride werken structuur, welke gaat over het bepalen van het nieuwe ritme van samenwerking met werkafspraken waar we wanneer werken met welke communicatiekanalen.

Voorbeelden van dialoogvragen:

  • Welke ruimte is er voor het zelf kiezen van je werktijden, aansluitend op je eigen bioritme? Als voorbeeld: je collega werkt graag in de avond en is in de ochtend tussen 10.00 en 11.00u niet bereikbaar omdat hij dan naar de sportles gaat. Zijn we het hiermee eens? Waarom wel en waarom niet?
  • Bij welke activiteiten en momenten willen we samen zijn op kantoor?
  • In welke mate willen we uniforme kaders voor hybride weken binnen het team/ de organisatie?

Tip 3: Hybride Leiderschap

De leidinggevenden zijn de cultuurdragers van de organisatie, kortom hun voorbeeldgedrag heeft een grote invloed op het wel of niet slagen van hybride werken. Hybride leiderschap vraagt om sturen op resultaten in plaats van micro managen met Excel. Het vraagt om empathisch vermogen, om te inspireren en ook om op afstand verbinding te kunnen maken.

Meer weten?

Wil jij voor jouw organisatie of team ook aan de slag om het hybride werken vorm te geven? Neem dan contact met ons op over de Hybride Werken Scan en het Hybride Werken Teamtraject.